Σχετικά

Ο «Χρόνος» είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι και ταυτόχρονα ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και χόμπι, με έδρα τη Σπάρτη Λακωνίας.

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να παραγγείλετε τα χειροποίητά μας: ζωγραφικούς πίνακες, ξύλινα παιχνίδια, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.
Όσον αφορά άλλες ξυλοκατασκευές, τα είδη χειροτεχνίας, χόμπι κλπ. μπορείτε να τα αγοράσετε μόνο απευθείας στο φυσικό μας κατάστημα. Εδώ, ωστόσο, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα προϊόντα του καταστήματός μας, καθώς και για άλλα, που μπορούμε να παραγγείλουμε για εσάς.

Οι ζωγραφικοί πίνακες:
Πρόκειται κυρίως για ελαιογραφίες, αλλά και σχέδια με κάρβουνο και άλλα υλικά, που απεικονίζουν ως επί το πλείστον τοπία από την Ελλάδα και τις ιστορικές γωνιές της. Κυρίαρχη θέση κατέχουν τοπία από την ιδιαίτερη Λακωνία, με τα σημάδια της από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο αλλά και τους νεότερους χρόνους Εκκλησάκια, παραλίες, στιγμές από τη ζωή στο χωριό, είναι μερικά από τα θέματα των πινάκων μας.

Τα χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια:
Τα κατασκευάζουμε οι ίδιοι στο εργαστήρι μας. Φτιάχνονται εξ’ολοκλήρου στο χέρι.
Έχοντας εμπειρία στην κατασκευή τους εδώ και 30 χρόνια, λατρεύοντας τα παιχνίδια από το παρελθόν και τη δουλειά με το ξύλο, φτιάχνουμε ισορροπιστές, μύλους, πεταλούδες, μουσικούς κλόουν, τυμπανιστές και άλλες φιγούρες από ξύλο και άλλα φυσικά υλικά (άμμο, μέταλλο, σχοινί,…). Πρόκειται για παιχνίδια συλλεκτικά και ιστορικά, με τη βάση τους στην αρχαιότητα, το μεσαίωνα, την αναγέννηση. Τα περισσότερα έχουν κίνηση, που βασίζεται την ευρηματικότητα και τη φαντασία του ανθρώπου, όταν ακόμη το ηλεκτρικό ρεύμα και το πλαστικό ήταν ανύπαρκτες έννοιες.

Τα χειροποίητα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα:
Στο εργαστήρι μας σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε επίσης χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα. Και αυτά φιλικά προς το περιβάλλον, από φυσικά υλικά - κυρίως από ξύλο - και μη τοξικά χρώματα.
Κρεμάστρα ή κουτί για το γραφείο, καθρέφτης, «καλόγηρος» ή παιδική καρέκλα, τα χειροποίητα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενά μας είναι μοναδικά και ξεχωριστά.

Είτε για εσάς τους ίδιους είτε ως δώρο για τους ανθρώπους που σας είναι σημαντικοί, σαν ενθύμιο από την περιοχή μας ή απλά σαν κάτι ιδιαίτερο, φτιαγμένο εξολοκλήρου στο χέρι, τόσο μοναδικό όσο και προσωπικό, ένα τέτοιο αντικείμενο δε μπορεί παρά να γεμίσει χαρά τον ιδιοκτήτη του. Έτσι, σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά στους πίνακες, τα ξύλινα παιχνίδια και τα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενά μας, και η…«δική μας τέχνη» να γίνει δική σας!
Created