Σχετικά

Καλώς ορίσατε στο Χρόνο! Εδώ, που τα φτιαγμένα στο χέρι ιστορικά ξύλινα παιχνίδια, χρήσιμα, συλλεκτικά ή/και διακοσμητικά αντικείμενα, οι πίνακες ζωγραφικής και άλλα μοναδικά χειροποίητα συναντούν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, είδη χόμπι και δώρα για όλα τα γούστα, όλες τις ηλικίες και περιστάσεις!
Απο παλιά, τα ξύλινα παιχνίδια με τα έντονα χρώματα και μια κίνηση που φαίνεται μαγική, μαγνήτιζαν τη ματιά, το μυαλό και την ψυχή μου. Έτσι, με ένα μικρό πριόνι, χαρούμενα χρώματα και πολύ μεράκι, στο μικρό μου εργαστήριο το ξύλο άρχισε να ζωντανεύει. Το ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο των ξύλινων κινούμενων παραδοσιακών παιχνιδιών ξεκίνησε....

Όταν αργότερα έγινα επιπλοποιός στο επάγγελμα, έμαθα πολλά γύρω από το ξύλο. Αυτές τις γνώσεις μπόρεσα να τις χρησιμοποιήσω και για την κατασκευή επαγγελματικών ξύλινων παιχνιδιών και άλλων ξύλινων αντικειμένων.

Σας καλωσορίζω με χαρά στο μικρό μου εργαστήρι.
Εδώ θα βρείτε χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια, μα και διάφορα άλλα χειροποίητα αντικείμενα, από ξύλο ή άλλα - κατά κανόνα - φυσικά υλικά. Αντικείμενα διακοσμητικά, αλλά και χρηστικά. Στο εργαστήρι μου θα βρείτε επίσης πίνακες ζωγραφικής.

Τα ξύλινα παιχνίδια μου είναι ιδιαίτερα, ξεχωριστά. Είναι παιχνίδια, που έχουν τις ρίζες τους στην πορεία της ανθρωπότητας, στην ευρηματικότητά της, στους πρώτους μηχανισμούς που κατασκεύασε ο άνθρωπος. Παιχνίδια διδακτικά, από εποχές παλιές, όταν ακόμη το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν ανύπαρκτη έννοια. Ξύλινα παιχνίδια οικολογικά, με κίνηση φυσική, χωρίς μπαταρίες και καλώδια! Είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Όλα τα ξύλινα παιχνίδια μου είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου στο χέρι: από τις φιγούρες, που κόβω με το λεπτεπίλεπτο πριόνι μου, μέχρι τους - συχνά περίπλοκους - μηχανισμούς τους. Χρησιμοποιώ ξύλο σαν κύρια πρώτη ύλη, αλλά, αν χρειαστεί, και άλλα φυσικά υλικά όπως άμμο, σχοινί, χαρτί, μέταλλο...

Τα ξύλινα παιχνίδια μου έχουν κατά βάση κίνηση. Κινούνται όλα μόνο με το ανθρώπινο χέρι. Αν και πάντα χειροκίνητα, είναι μερικές φορές και... αυτόματα, όπως ο μαγικός ακροβάτης ή ο μυκονιάτικος μύλος, που συνεχίζουν να κινούνται, πότε προβλέψιμα, πότε απρόβλεπτα και για πολλά λεπτά ακόμη, παρατείνοντας  από μόνα τους την κίνησή τους, διατηρώντας την ενέργειά τους από μόνα τους, χωρίς την ανάγκη σύγρονων μέσων παροχής ή διατήρησης της ενέργειας... Λειτουργώντας με το σοφό τρόπο των προγόνων μας, οικολογικά και οικονομικά, για τη φύση και για τον άνθρωπο...

Κάθε ξύλινο παιχνίδι μου είτε υπήρξε ακριβώς έτσι πριν από εκατοντάδες χρόνια είτε είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης που μου έδωσαν άλλα παιχνίδια από το μακρινό μας παρελθόν. Γιαυτό, τα ξύλινα παιχνίδια μου είναι για μικρούς και μεγάλους, είναι για παιχνίδι, αλλά και διακοσμητικά και συλλεκτικά. Αποτελούν ιδιαίτερα δώρα - για μικρούς και μεγάλους, δώρα έξυπνα, δώρα διδακτικά, δώρα οικολογικά, δώρα ξεχωριστά και ταυτόχρονα δώρα οικονομικά. Πάντα φτιαγμένα με σεβασμό προς το περιβάλλον και, συνεπώς, και τον άνθρωπο.

Εάν ψάχνετε, λοιπόν, είτε για κάτι ιδιαίτερο για τον εαυτό σας είτε για δώρα, γάμου ή βάπτισης, γιορτής ή γενεθλίων ή και εγκαινίων, δώρα τα οποία θα ξαφνιάσουν και θα εντυπωσιάσουν, δώρα που θα μείνουν αξέχαστα - και ταυτόχρονα τα... σηκώνει η τσέπή σας - τα παιχνίδια μας είναι σίγουρα άξιοι ...υποψήφιοι! Ρίξτε τους μια ματιά!

Φυσικά μπορείτε να βρείτε περισσότερα όμορφα και οικονομικά δώρα και στα άλλα χειροποίητα αντικείμενα που θα δείτε στο εργαστήρι και στην ιστοσελίδα μου. Μια περιήγηση στους χώρους τους θα σας δώσει τις ιδέες που χρειάζεστε! Δημιουργικές, ξεχωριστές, μα και οικονομικές ιδέες, για όλα τα γούστα!

Αν ενδιαφέρεστε για κάτι άλλο, πιο...σοβαρό, για εσάς τους ίδιους ή για δώρο, τότε ρίξτε μια ματιά στους ζωγραφικούς μου πίνακες.
Οι ζωγραφικοί πίνακες και οι γκραβούρες μου είναι κυρίως πάνω σε κανβά ή χαρτί, με λάδι, κάρβουνο ή άλλα υλικά. Τα θέματά τους πηγάζουν κυρίως από το όμορφο ελληνικό τοπίο και κυρίως από την ιδιαίτερη Πελοπόννησο. Όμως και πρόσωπα ή άλλα τοπία έχουν γίνει θέμα σε κάποιους απ΄τους πίνακές μου.

Δίπλα στο εργαστήρι μου, διατηρώ και το βιβλιοχαρτοπωλείο μου, στο οποίο βρίσκει κανείς επιλεγμένα σχολικά, οικολογικά και οικονομικά παιχνίδια, βιβλία, είδη ζωγραφικής, χειροτεχνίας και άλλων χόμπυ - για όλες τις ηλικίες. Και αυτά τα προϊόντα θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, στον αντίστοιχο τομέα ("Είδη Βιβλιοπωλείου").


... Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε για χρωματιστά, φυσικά, οικολογικά, από ξύλο φτιαγμένα παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα, αν σας ενδιαφέρουν ζωγραφικοί πίνακες ή και η ίδια η ζωγραφική, αν ψάχνετε για ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό, ίσως διδακτικό, οικολογικό, μοναδικό και έξυπνο δώρο για γάμο, βάπτιση, γενέθλια ή κάποια άλλη περίσταση ή αν απλά ψάχνετε για ένα καλό δώρο για τον... εαυτό σας, σας προσκαλώ να περιηγηθείτε στις σελίδες του ιστότοπού μου: να ρίξετε μια ματιά σε ό,τι φτιάχνω, στο μικρό μου εργαστήρι... και αν έχετε όρεξη και για παραπάνω, μπορείτε συνεχίσετε στο τμήμα του βιβλιοχαρτοπωλείου...
Ρόμπερτ

Τρόποι πληρωμής
Για τους τρόπους πληρωμής, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή και τηλεφωνικά (βλ. τομέας επικοινωνίας).